Er is geen gebruiker ingelogd

educatie

Brochure Educatie en Kaderbeleid .

Bijblijven, gezond leven en actief zijn. Heel belangrijk om goed in het leven te staan. Zeker als je ouder wordt. De KBO, de grootste seniorenverenging van Limburg, heeft daarvoor veel te beiden. Voor de bijna 3.000 vrijwilligers, maar ook voor leden en niet-leden heeft de KBO een aantrekkelijk aanbod.

Interactieve bijeenkomsten van meestal één, soms meer dagdelen, tegen geringe kosten en vaak ook gratis. En dat vaak ook nog dichtbij huis bij de KBO-afdeling in de buurt. Bijeenkomsten voor alle senioren zoals:
- Positieve gezondheid, o.a.: bewegen als medicijn, voeding als medicijn, beter slapen, beter zien, wijs met medicijnen, valpreventie.
- Zingeving: Levenseinde...... daar praten we (niet) over. (I.s.m. dienst Kerk en Samenleving)
- Veiligheid, o.a.: Brandveilige senior (i.s.m. de veiligheidsregio's in Limburg), fietsinstructiedagen (i.s.m. VVN en ROVL), ouderenmishandeling, bescherm uw wijk.

Daarnaast kent de KBO workshops en cursussen voor vrijwilligers, zoals de introductie KBO, besturen op maat, ledenadministratie, ledenwerving, KBO webpagina en KBO Facebook pagina (stap voor stap een eenvoudige web- of Facebook pagina maken), ouderenadvisering en cliëntondersteuning, hulp bij belastingen, tabletcoach (leren hoe je andere senioren de digitale snelweg op kunt helpen), fietsbegeleider (om groepen fietsers te begeleiden in het drukke verkeer, in samenwerking met VVN.)

Het aanbod is afhankelijk van het werkplan in het betreffende jaar. Vraag naar de educatiefolder KBO Limburg 2018